24. lokakuuta 2016

Kolme asiaa

Törmäsin Talosanomat -blogissa mukavaan Kolme asiaa -postaukseen ja ajattelin myös vastailla kysymyksiin. Tovi tässä vierähtikin, mutta oli ihan kiva miettiä näitä ja samalla tuli ehkä selkeämmin hahmotettua itsekin, että missä kohtaa kartalla mennään tällä hetkellä elämässä. Vaikka aika kevyttä hömppää tämä taitaa kuitenkin olla.

23. lokakuuta 2016

Ihanat amppelit

Löysin Kotivinkin sivuilta helpon amppelin teko-ohjeen. Ohjeessa on käytetty hiukan paksumpaa lankaa, joten minulla lopputulos on vähän eri näköinen. Tein amppelit muovinarusta, joka värinsä puolesta näyttää juuttinarulta. Tuohon ruokailutilan ikkunaan olen jo pitkään halunnut jotain kasveja roikkumaan, joten olin innoissani kun löysin tuon ohjeen. Amppelin teossa ei kovin kauaa hurahtanut, joten noita voisi tehdä vielä enemmänkin.

15. lokakuuta 2016

Viikonlopun voimaruokaa

Bongasin Jukkatalon facebooksivulta ruokaohjeen, jonka kuvissa heiluu tutunnäköistä väkeä. :D Kuvat on otettu meidän kodin Asu Hyvin kuvauksissa. Teimme silloin koko perhen voimin maistuvaa tomaattikeittoa.

11. lokakuuta 2016

Koodausta ja kröhää

Ilmeisesti on ollut vähän liikaakin aikaa viime päivinä. Viikonloppuna sain päähäni, että nyt täytyy tehdä blogin ulkoasulle jotain. Pohojalaasten perillisenä minä itte -mentaliteetti on vahva ja niinpä minä itte sitten olen sitä väkertänyt. Hiukan tätä koneen ääreen jumittumista on avittanut sekin, että nuorimainen on ollut kipeänä ja hänen kanssaan olen ollut kotosalla tämän alkuviikon. Illalla täytyy mennä töihin kun mies tulee kotiin, kun ei ne hommat siellä itsestään hoidu.

9. lokakuuta 2016

Viimeiset syyspuuhat

Tänä viikonloppuna ei ole ollut kiire mihinkään. Jopa niin mukavalta laiskottelu on tuntunut, että meinasi jäädä loput syksyn puutarhatyötkin tekemättä. Mutta aurinkonsäteet suostuttelivat ulkosalle ja tulihan ne työtkin tehtyä. Sisäänkäynnin kukkaruukuista otin pois lakastuneet krysanteemit ja istutin niistä keijunkukat penkkiin. Tilalle laitoin callunaa. Ruukuissa oli jo ennetään syklaamia ja murattia. Yhden lyhdynkin laitoin jo portaille tuikkimaan ja tuomaan valoa pimeään. Puut saatiin suojattua talveksi jäniksiltä ja yksi terijoensalavan taimikin istutettiin vielä. Nyt ei ole enää mitään pakollisia puutarhahommia tälle syksylle, joten voi jäädä rauhassa odottelemaan talven tuloa.

5. lokakuuta 2016

Syksyä kotiin

Maanantaina tuli paketti H&M:ltä. Ehdin kuitenkin avaamaan sen vasta tänään. Alkaa tuntua että nyt on ehkä tyynyjä tarpeeksi, vaikka kai niitä tulee ostettua silti. Tai ehkä sisätyynyjä ei enää tarvi, ainoastaan vaihdettavia päällisiä. :D Tyynyjä tuli vihreitä, vaaleanpunaisia, viininpunaisia ja yksi kultainen. Tyynyjen lisäksi paketista tuli yksi uusi petroolivärinen viltti ja pari tuoksukynttilää pimeiden iltojen tunnelmointiin. Kynttilöissä on kansi päällä, ihastuin niiden ulkonäköön. Tuoksu oli aika tujunpuoleista, saa nähdä tuleeko niitä paljon poltettua.

2. lokakuuta 2016

Raksanostalgiaa

// Yhteistyössä Jukkatalo

Tänä syksynä on tullut fiilisteltyä raksa-aikaa. Niinhän sitä sanotaan, että aika kuultaa muistot, eikä siitä nyt niin kovin pitkä aika edes ole, mutta jotenkin mielestä on pyyhkiytynyt se kaikki kiire ja stressi ja muistaa vain kuinka hienoa oli rakentaa omaa kotia. Tämä on meidän ensimmäinen koti, joka on tehty juuri meitä varten. Pian koittaa päivä, kun tulee kuluneeksi kokonainen vuosi sitä kun muutimme tänne. Väkisinkin se vetää hiukan nostalgiseksi ja saa vajoamaan muistelmiinsa.


Easy Like Sunday Morning

Viikonlopussa parasta on pitkät laiskat aamut. Eilen lähdimme aamulla koko perheen voimin vaateostoksille, mutta tänä aamuna saimme nauttia kellottomasta herätyksestä. Oli ihana loikoilla pitkään sängyssä, kuunnella kun lapset heräilevät ja kömpivät viereen. On aikaa jutella ja hassutella. Aamupala nautitaan rauhassa ja se saattaa venähtää parinkin tunnin mittaiseksi. Sen jälkeenkin on vielä aikaa pötkötellä sohvalla. Ei ole kiire minnekään.